Miró a Mont-roig (GC1BM4W)
by Fenix2

Cache Type: Geocache|Traditional Cache GC1BM4W (Visit Cache Page)
N 41° 57.59 W 0° 56.286
( 41.95983333333333, -.9381 )
Elevation: 261 (m)

Location: , Spain
Hidden: 2008-04-26
Cache Size: Cache Size: Micro
Difficulty: Difficulty full-point  Terrain: Terrain full-point

Download Icon GPX file   (built by the PCWize GPX Generator)

Synopsis:
El catxé es troba en un dels llocs més apreciats pel pintor, i que, com no podia ser d'altra manera, també va immortalitzar en els seus quadres, l'ermita de Sant Ramón i l'ermita de la Mare de Déu de la Roca.

Es tracta d'un micro contenidor (carret fotogràfic) .
Contingut :
•Mini Certificat FTF


•Tira de registre + mini-llapis


•Tira stashnote


Millor que porteu 'boli' per fer el log, no us refieu del mini-llapis


Avís: Els dimarts l'ermita està tancada, però el lloc del catxé és igualment accessible

Details:
El 20 d'abril de 1893 naixia a Barcelona Joan Miró i Ferrà. Quan als 18 anys la familia el va enviar a Mont-roig del Camp per refer-se d'una llarga malaltia va néixer un dels pintors catalans més universals.
Vivia al Mas Miró, una masia a mig camí entre el poble i el mar i que el 1921 va immortalitzar en un dels seus quadres més importants "La Masia".
El mateix Miró ha lloat en multitud d'ocasions el Poble de Mont-roig. De la seva boca has sorgit frases com:
"Els colors dels meus quadres són els colors de Mont-roig. El verd dels garrofers, el blau del cel i el mar mediterrani i el vermell de la terra de Mont-roig"

"Tota la meva obra és concebuda a Mont-roig"
"En mi va pesar molt Mont-roig. Per a mi és com una religió".
"A la tardor, a la platja de Mont-roig, on no hi ha ningú, les petjades dels homes i les ovelles són com constel·lacions".
"Quan viatjo sempre duc al maletí una garrofa de Mont-roig. Mai he perdut aquest contacte amb Mont-roig. M'ha donat la força d'un arbre".
"A París vaig viure un any de desorientació absoluta. No vaig saber fer ni una ratlla. A Mont-roig, l'estiu següent, em va tornar la pintura".
"L'ermita de la Mare de Déu de la Roca sempre ha estat un gran impacte per a mi. Aquell color roig envinegrat que dóna nom al poble...".


La Masia (1921)

A partir de 1921 Miró es trasllada a Paris, però la crida de la terra de Mont-roig fa que cada estiu hi torni. És el lloc on ell s'hi sentia a gust i ho manifestava sense ambigüetats: "Sóc molt més feliç entre els pagesos de Mont-roig que no pas a París".
A mitjans de 1940, obligat per l'avançada de l'exercit alemany, deixa França i s'instal·la amb la seva familia a Palma de Mallorca, però ell segueix tornant cada estiu a Mont-roig on continua pintant.
El 25 de desembre de 1983, a l'edat de 90 anys, s'apaga la vida d'aquest català universal. Morí a Palma de Mallorca i fou enterrat en el cementiri de Montjuic, a la seva ciutat natal de Barcelona.

Hint: (hover over pencil to decrypt) None
None

GPSr Comment:
None

Keywords:
devtek, pcwize

Want to build your own .GPX file and cache page? Click here. It's free.